Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A MEAT legfrissebb hírei
 • A Magyar Atherosclerosis Társaság Kongresszusa (Siófok, 2024.11.21-23.)

  A 3 napos tanfolyam kötelező szabadon választható továbbképzésként került akkreditálásra aneszteziológia-intenzív terápia, belgyógyászat, belgyógyászati angiológia, csecsemő-és gyermekgyógyászat, diabetológus, endokrinológia és anyagcsere-betegségek, geriátria, gerontológia, házorvostan, immunológia, kardiológia, klinikai genetika, nefrológia, pathológia, sebészet szakmából. A továbbképzés 46 pontra lett akkreditálva. A továbbképzés a szakdolgozók részére is akkreditált.

  Szakmai 2024.06.17. 00:00
 • European Young Endocrinologists & Scientists (EYES) Meeting held in Helsinki, Finland from September 6th to 8th, 2024.

  Dear colleague,

  We warmly invite you take part in the upcoming European Young Endocrinologists & Scientists (EYES) Meeting held in Helsinki, Finland from September 6th to 8th, 2024. 

  The annual EYES meeting provides a unique forum for early career clinicians and scientists (<10 years post-PhD, post-specialisation, Masters/PhD student or a clinician in-training) in the field of endocrinology and diabetes. 

  Szakmai 2024.06.07. 00:00
 • Debreceni Endokrinológiai Napok (2024.09.20-21.)

  Tisztelt Kolléganő, Tisztelt Kolléga!

  Idén a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Endokrinológia Tanszéke és Endokrinológiai Részlege 2024. szeptember 20-21-én rendezi meg a Debreceni Endokrinológiai Napokat a Divinus Hotelben***** (Debrecen, Nagyerdei krt. 1.), melyre szeretettel meghívjuk.

  Ebben az évben is igyekeztünk a felkért előadásokban aktuális, széleskörű érdeklődésre igényt tartó területeket érinteni.

  A Debreceni Endokrinológiai Napokat a Debreceni Egyetem endokrinológia-anyagcsere, belgyógyászat, csecsemő és gyermekgyógyászat,
  nukleáris medicina, sebészet, szülészet-nőgyógyászat szakmákban  24 kreditponttal akkreditálta (DE ÁOK/2024.II/00107).

  Biztos vagyok benne, hogy aki eljön, mind az endokrinológia számos területét átfogó tudományos előadásokban, mind a személyes találkozásokban, együtt töltött időben örömét leli majd.

  WEBOLDAL, REGISZTRÁCIÓ

  SZAKMAI PROGRAM

  Szívélyes üdvözlettel a DEN szervezői nevében:

  Dr. Bodor Miklós
  egyetemi docens

  Kongresszusszervező iroda:

  Club Service Kft.
  Tel.: 52/522-222
  E-mail: den2024@clubservice.hu
  Web: www.clubservice.hu

  Szakmai 2024.05.07. 00:00
 • Felhívás Szabolcs István Emlékdíj jelölésre

  Tisztelt Kollégák, kedves MEAT tagok!

  A MEAT Pajzsmirigy Szekció 2025-ben újra odaítéli a Szabolcs István Emlékdíjat. A Szekció nevében tisztelettel kérnénk Önöket, hogy az Emlékdíj odaítélésének feltételei alapján javasoljon Kollégát a díjra. A jelölt nevét és hozzá kapcsolódó rövid indoklást kérem, hogy a Szekció Titkárának emailcímére juttassák el legkésőbb 2024. június 30-ig. Az emailcím, melyre a jelölést és indoklást küldheti: reismann.peter@semmelweis.hu

  Az Emlékdíj odaítélésnek feltételei:

  Az Emlékdíjat olyan orvosok vagy kutatók kaphatják, akik munkájukkal

  1. hozzájárultak a hazai pajzsmirigybeteg-ellátás fejlesztéséhez, egységes szemlélet kialakításához.
  2. hozzájárultak a pajzsmirigy működésével és betegségeivel kapcsolatos alap és/vagy klinikai kutatásokhoz, azokkal a pajzsmirigy működés illetve a pajzsmirigy betegségek jobb megértését érték el.
  3. A díjazott a munkáit hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban publikálta.

  Dr. Kovács Gábor László, a Pajzsmirigy Szekció elnöke - Dr. Reismann Péter, a Pajzsmirigy Szekció titkára

  Szakmai 2024.03.11. 00:00
 • Új irányelv a gyermek- és serdülőkori hypophysis daganatok kezelésére

  Új irányelv a gyermek- és serdülőkori hypophysis daganatok kezelésére

  Szakmai 2024.03.04. 00:00
 • 2024. évi Magyar Orvos-egészségügyi Világtalálkozó (Budapest, 2024.08.29-31.)

  Szakmai 2024.01.31. 00:00
 • Megjelent Dr. Igaz Péter "Hormonbetegségekről mindenkinek" c. ismeretterjesztő könyve

  A Medicina Könyvkiadó gondozásában jelent meg Dr. Igaz Péter "Hormonbetegségekről mindenkinek" c. ismeretterjesztő könyve.

  Dr. Igaz Péter, a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társág főtitkára, a Semmelweis Egyetem tanszékvezető endokrinológus professzora írta e könyvet azzal a céllal, hogy egyrészt segítséget nyújtson a hormonbetegségek megértéséhez, másrészt olvasmányosan és könnyen érthetően mutassa be a területet az érdeklődőknek. A kötetből megismerhetőek a hormonok fő jellemzői, a hormonbetegségek háttere és a diagnózis felállításának, illetve a betegségek kezelésének legfőbb lépései. Hiteles forrásként megkísérel eloszlatni több tévhitet, amelyek a világhálón keringenek. Történelmi és tudományos érdekességeket vonultat fel a témakör sokszínűségét változatos példákkal illusztrálva. Egészségügyi dolgozók és orvostanhallgatók is hasznosnak találhatják, de a könyv egyszerűen követhető kérdés-felelet formája, az ábrák és a fontos tényeket kiemelő szövegdobozok a laikus olvasókat is segítik.

  További részletek a Kiadó oldalán: https://www.medicina-kiado.hu/kiadvanyaink/eletmod-egeszseg/ismeretterjeszto/hormonbetegsegekrol-mindenkinek/

  Szakmai 2024.01.02. 00:00
 • Megjelent Dr. Péter Ferenc: Szerencse? Pech? Gondviselés! Számvetés 90. életévemben c. könyve

  A Semmelweis Kiadó gondozásában megjelent Dr. Péter Ferenc: Szerencse? Pech? Gondviselés! Számvetés 90. életévemben c. könyve

  Ez a naplószerű összeállítás kilencven év alatt megélt történések, fordulatok leírását tartalmazza. A második világháború, 1956 illetve 1989/90 körüli időszakokról és az azt követő harminc évről szól. Egy sikeres orvos rendkívüli pályafutásának előzményei, körülményei, a szakmai munka küzdelmei, eredményei (így a radiojód gyermekgyógyászati diagnosztikában történő alkalmazásának, valamint a növekedési hormon kezelésnek hazai bevezetése, a lakosság jódellátottságának évtizedeken át történő követése, a hazai újszülött- kori TSH-szűrés általánossá tétele, a gyermekek csontminőségének első korszerű elemzése) mellett érdekes, olykor humoros történetek szerepelnek a visszaemlékezésben. Mindez őszintén, valósághűen. Jelentős felfogásbeli változások nélkül értelmezi az eseményeket, remélhetőleg elfogadhatóan támogatva a cím (gondviselés!) állítását is. Az életút ismertetése egyben számos adatot tartalmaz a Budai Gyermekkórház, valamint a hazai gyermekendokrinológia történetéhez. A 165 alfejezet között kongresszusi részvételek kapcsán világszerte (Afrika, Ausztrália, Ázsia, Európa, valamint Észak- és Dél Amerika) szerzett benyomások leírása is szerepel.

  Semmelweis Kiadó, 2023. 443 oldal

  A könyv a Semmelweis Kiadó könyvesboltjában, a Legendus Könyvesboltban, a Semmelweis Egyetem toronyépületének az aulájában (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.) szerezhető be, 5000.- Ft-os áron. A bolt internetes rendelést is fogad és teljesít (info@semmelweiskiado.hu).

  További információk a Kiadó honlapján: https://www.semmelweiskiado.hu/termek/1901/szerencse-pech-gondviseles

  Szakmai 2023.12.29. 00:00
 • MEAT tájékoztató a tablettás hidrokortizon hiányával és a szóba jövő helyettesítő gyógyszerekkel kapcsolatban

  Szakmai 2023.09.18. 00:00
 • Könyvajánló: Practical Clinical Endocrinology

  2021 februárban jelent meg a Springer könyvkiadó gondozásában a Dr. Igaz Péter tanszékvezető egyetemi tanár (Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Endokrinológiai Tanszék) által szerkesztett „Practical Clinical Endocrinology” c. angol nyelvű szakkönyv, amiben a hazai endokrinológia számos szakértője írt fejezetet külföldi szerzők mellett.

  E könyv a felnőtt endokrinológia áttekintését adja esetismertetéseken keresztül, kérdés-felelet formában, és fő célja a betegségek tünettanának, diagnosztikájának és kezelésének tárgyalása a gyakorlati szempontok előtérben tartásával. A szakkönyv különösen szakvizsgára készülőknek hasznos, de gyakorló endokrinológusok is hasznosnak találhatják ismereteik felfrissítése, elmélyítése céljából, sőt orvostanhallgatóknak is ajánlható lehet. A könyv hét részből áll, és összesen 52 fejezetben kerülnek tárgyalásra mind gyakori, mind ritkább betegségek (pl. hormonrezisztencia szindrómák).

  A könyv honlapja: https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-030-62011-0#toc

   

  Szakmai 2021.06.18. 00:00