Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A MEAT legfrissebb hírei
 • Obezitológiai továbbképző tanfolyam (Budapest, 2024.04.27.)

  Tisztelt Kollégák!

  2024. április 27-én a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológia Klinikáján egész napos obezitológiai továbbképző tanfolyamot tartunk. A tanfolyamon mind személyesen, mind online formában (zoom) lehet részt venni, melyre várjuk jelentkezésüket.

  Szakmai 2024.04.15. 00:00
 • Felhívás Szabolcs István Emlékdíj jelölésre

  Tisztelt Kollégák, kedves MEAT tagok!

  A MEAT Pajzsmirigy Szekció 2025-ben újra odaítéli a Szabolcs István Emlékdíjat. A Szekció nevében tisztelettel kérnénk Önöket, hogy az Emlékdíj odaítélésének feltételei alapján javasoljon Kollégát a díjra. A jelölt nevét és hozzá kapcsolódó rövid indoklást kérem, hogy a Szekció Titkárának emailcímére juttassák el legkésőbb 2024. június 30-ig. Az emailcím, melyre a jelölést és indoklást küldheti: reismann.peter@semmelweis.hu

  Az Emlékdíj odaítélésnek feltételei:

  Az Emlékdíjat olyan orvosok vagy kutatók kaphatják, akik munkájukkal

  1. hozzájárultak a hazai pajzsmirigybeteg-ellátás fejlesztéséhez, egységes szemlélet kialakításához.
  2. hozzájárultak a pajzsmirigy működésével és betegségeivel kapcsolatos alap és/vagy klinikai kutatásokhoz, azokkal a pajzsmirigy működés illetve a pajzsmirigy betegségek jobb megértését érték el.
  3. A díjazott a munkáit hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban publikálta.

  Dr. Kovács Gábor László, a Pajzsmirigy Szekció elnöke - Dr. Reismann Péter, a Pajzsmirigy Szekció titkára

  Szakmai 2024.03.11. 00:00
 • Új irányelv a gyermek- és serdülőkori hypophysis daganatok kezelésére

  Új irányelv a gyermek- és serdülőkori hypophysis daganatok kezelésére

  Szakmai 2024.03.04. 00:00
 • 2024. évi Magyar Orvos-egészségügyi Világtalálkozó (Budapest, 2024.08.29-31.)

  Szakmai 2024.01.31. 00:00
 • 7. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyam (TETT) (Siófok, 2024.06.06-08.)

  Szakmai 2024.01.19. 00:00
 • POSTGRADUATE COURSE “GH and Growth Factors - Metabolic Disorders” Gothenburg / Marstrand, May 20 - 24, 2024

  The postgraduate Pituitary Course organised for over 25 years on the island of Marstrand, just outside Gothenburg Sweden, is running again this year on the May 20 - 24, 2024.

  We expect colleagues to attend who are interested in pituitary diseases and are close or at the end of their specialist endocrine training or young consultants.

  The course is usually oversubscribed, but we welcome every application and aim to select the best students from the most diverse country of origin.

  Please see this dropbox link for the program and the application form, program also below: https://www.dropbox.com/scl/fo/1c1hf5kp7pmw3ux7cdmsu/h?rlkey=zgjmmhpxrod6wika4ukasy2ey&dl=0and

  Szakmai 2024.01.17. 00:00
 • Megjelent Dr. Igaz Péter "Hormonbetegségekről mindenkinek" c. ismeretterjesztő könyve

  A Medicina Könyvkiadó gondozásában jelent meg Dr. Igaz Péter "Hormonbetegségekről mindenkinek" c. ismeretterjesztő könyve.

  Dr. Igaz Péter, a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társág főtitkára, a Semmelweis Egyetem tanszékvezető endokrinológus professzora írta e könyvet azzal a céllal, hogy egyrészt segítséget nyújtson a hormonbetegségek megértéséhez, másrészt olvasmányosan és könnyen érthetően mutassa be a területet az érdeklődőknek. A kötetből megismerhetőek a hormonok fő jellemzői, a hormonbetegségek háttere és a diagnózis felállításának, illetve a betegségek kezelésének legfőbb lépései. Hiteles forrásként megkísérel eloszlatni több tévhitet, amelyek a világhálón keringenek. Történelmi és tudományos érdekességeket vonultat fel a témakör sokszínűségét változatos példákkal illusztrálva. Egészségügyi dolgozók és orvostanhallgatók is hasznosnak találhatják, de a könyv egyszerűen követhető kérdés-felelet formája, az ábrák és a fontos tényeket kiemelő szövegdobozok a laikus olvasókat is segítik.

  További részletek a Kiadó oldalán: https://www.medicina-kiado.hu/kiadvanyaink/eletmod-egeszseg/ismeretterjeszto/hormonbetegsegekrol-mindenkinek/

  Szakmai 2024.01.02. 00:00
 • Megjelent Dr. Péter Ferenc: Szerencse? Pech? Gondviselés! Számvetés 90. életévemben c. könyve

  A Semmelweis Kiadó gondozásában megjelent Dr. Péter Ferenc: Szerencse? Pech? Gondviselés! Számvetés 90. életévemben c. könyve

  Ez a naplószerű összeállítás kilencven év alatt megélt történések, fordulatok leírását tartalmazza. A második világháború, 1956 illetve 1989/90 körüli időszakokról és az azt követő harminc évről szól. Egy sikeres orvos rendkívüli pályafutásának előzményei, körülményei, a szakmai munka küzdelmei, eredményei (így a radiojód gyermekgyógyászati diagnosztikában történő alkalmazásának, valamint a növekedési hormon kezelésnek hazai bevezetése, a lakosság jódellátottságának évtizedeken át történő követése, a hazai újszülött- kori TSH-szűrés általánossá tétele, a gyermekek csontminőségének első korszerű elemzése) mellett érdekes, olykor humoros történetek szerepelnek a visszaemlékezésben. Mindez őszintén, valósághűen. Jelentős felfogásbeli változások nélkül értelmezi az eseményeket, remélhetőleg elfogadhatóan támogatva a cím (gondviselés!) állítását is. Az életút ismertetése egyben számos adatot tartalmaz a Budai Gyermekkórház, valamint a hazai gyermekendokrinológia történetéhez. A 165 alfejezet között kongresszusi részvételek kapcsán világszerte (Afrika, Ausztrália, Ázsia, Európa, valamint Észak- és Dél Amerika) szerzett benyomások leírása is szerepel.

  Semmelweis Kiadó, 2023. 443 oldal

  A könyv a Semmelweis Kiadó könyvesboltjában, a Legendus Könyvesboltban, a Semmelweis Egyetem toronyépületének az aulájában (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.) szerezhető be, 5000.- Ft-os áron. A bolt internetes rendelést is fogad és teljesít (info@semmelweiskiado.hu).

  További információk a Kiadó honlapján: https://www.semmelweiskiado.hu/termek/1901/szerencse-pech-gondviseles

  Szakmai 2023.12.29. 00:00
 • MEAT tájékoztató a tablettás hidrokortizon hiányával és a szóba jövő helyettesítő gyógyszerekkel kapcsolatban

  Szakmai 2023.09.18. 00:00
 • Online webinarból álló sorozat pajzsmirigy ultrahang és kapcsolódó témákban

  2023 szeptemberétől 2024. májusig 5 online webinarból álló sorozat indul. Nemzetközileg elismert előadók tartanak előadást pajzsmirigy ultrahang és kapcsolódó témákban, amit vita és ultrahang-videók közös megbeszélése követ. A Papillon Seminars-t ez Európai Pajzsmirigy Társaság támogatja.

  A kurzuson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  További információ és jelentkezés a http://thyrosite.com/2023-24_papillon_seminars/ind.php honlapon található.

   

  A szervezők nevében Solymosi Tamás

  Szakmai 2023.09.13. 00:00