Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A MEAT legfrissebb hírei

Szabolcs István emlékdíj alapító okirat

Pályázatok 2023.08.16. 00:00 MEAT

I. A Szabolcs István Emlékdíj (továbbiakban Emlékdíj) a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság (MEAT) Pajzsmirigy Szekciója által alapított elismerés.

II. Az Emlékdíj célja:

Az Emlékdíj odaítélésével a Pajzsmirigy Szekció szeretne méltó emléket állítani a magyar pajzsmirigybetegek ellátásában, a Pajzsmirigy Szekció megalapításában kiemelkedő szerepet játszó Szabolcs István professzornak.

 

III. Az Emlékdíj odaítélésnek feltételei:

1. Az Emlékdíjat olyan orvosok, vagy kutatók kaphatják, akik munkájukkal

a. hozzájárultak a hazai pajzsmirigybeteg-ellátás fejlesztéséért, egységes szemlélet kialakításáért.
b. hozzájárultak a pajzsmirigy működésével és betegségeivel kapcsolatos alap és/vagy klinikai kutatások szervezéséhez, azokkal a pajzsmirigy működésének, illetve a pajzsmirigy betegségeinek jobb megértését érték el.

2. A díjazott a munkáit hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban publikálta.

 

IV. Az Emlékdíj évente legfeljebb egy alkalommal ítélhető oda.

V. Az Emlékdíjat a MEAT Pajzsmirigy Szekció mindenkori vezetősége ítéli oda, többes jelölés esetén egyszerű többséggel (indokolt esetben titkos szavazással).

VI. Az Emlékdíjra jelölést a Pajzsmirigy Szekció titkárának címezve kell indoklással együtt elküldeni. Díjazottra jelölést tehet a Pajzsmirigy Szekció minden tagja.

VII. A díj elismerő oklevéllel és pénzdíjjal jár. Az alapításkor bruttó 250.000 Forint, amelyet a MEAT által a Pajzsmirigy Szekciónak elkülönített pénzből kell biztosítani. Később az összeg emelhető, hogy a díjazás anyagi értéke érdemben ne csökkenjen.

VIII. Az Emlékdíjat a Pajzsmirigy Szekció által szervezett rendezényen kell átadni, ahol a díjazott előadást kell tartson.

Budapest, 2022.10.19.

Jóváhagyta:  a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság vezetősége