Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A MEAT legfrissebb hírei

Gláz Edit emlékdíj alapító okirat

Pályázatok 2023.08.16. 00:00 MEAT

A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság emlékdíjat alapít a hypophysis-mellékvese tengely kutatásában élenjáró hazai elméleti és klinikai kutatók életművének elismerése céljából.  

A díj odaítélésének feltételei:

  1. A kitüntetett munkásságával hozzájárult a hypophysis-mellékvese tengely vagy egyes elemei működésének  jobb megértéséhez, betegségeinek feltárásához és kezeléséhez.
  2. A kitüntetett alap-, transzlációs vagy klinikai kutatásai révén nemzetközileg is elismert publikációs aktivitást fejtett ki.
  3. A kitüntetett emlékdíj előadást tart a MEAT soron következő kongresszusán vagy az Endokrinológiai Továbképző Konferencián.

A díj odaítélésének menete:

  1. Az emlékdíjjal történő díjazásra a MEAT bármely tagja tehet javaslatot, amit a MEAT főtitkárán keresztül kell a MEAT-hoz benyújtani.  A javaslathoz a jelölt életrajzát is csatolni kell, a tárgyhoz tartozó publikációs és egyéb tudományos aktivitás részletezésével.
  2. Az emlékdíj legfeljebb évente egyszer adományozható. Az adományozásról a MEAT vezetősége dönt, a jelenlévők minimum kétharmados többségével.

A Gláz Edit emlékdíj oklevélből és az alapításkor bruttó 250.000 Ft pénzdíjjal jár. A díjat a MEAT saját költségvetéséből fedezi. amihez igénybe vehető a Julesz Miklós Alapítvány támogatása vagy egyéb szponzori felajánlás.

Budapest, 2023. április 12.

Jóváhagyta:  a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság vezetősége