Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A MEAT legfrissebb hírei

Megjelent Dr. Péter Ferenc: Szerencse? Pech? Gondviselés! Számvetés 90. életévemben c. könyve

Szakmai 2023.12.29. 00:00 MEAT

A Semmelweis Kiadó gondozásában megjelent Dr. Péter Ferenc: Szerencse? Pech? Gondviselés! Számvetés 90. életévemben c. könyve

Ez a naplószerű összeállítás kilencven év alatt megélt történések, fordulatok leírását tartalmazza. A második világháború, 1956 illetve 1989/90 körüli időszakokról és az azt követő harminc évről szól. Egy sikeres orvos rendkívüli pályafutásának előzményei, körülményei, a szakmai munka küzdelmei, eredményei (így a radiojód gyermekgyógyászati diagnosztikában történő alkalmazásának, valamint a növekedési hormon kezelésnek hazai bevezetése, a lakosság jódellátottságának évtizedeken át történő követése, a hazai újszülött- kori TSH-szűrés általánossá tétele, a gyermekek csontminőségének első korszerű elemzése) mellett érdekes, olykor humoros történetek szerepelnek a visszaemlékezésben. Mindez őszintén, valósághűen. Jelentős felfogásbeli változások nélkül értelmezi az eseményeket, remélhetőleg elfogadhatóan támogatva a cím (gondviselés!) állítását is. Az életút ismertetése egyben számos adatot tartalmaz a Budai Gyermekkórház, valamint a hazai gyermekendokrinológia történetéhez. A 165 alfejezet között kongresszusi részvételek kapcsán világszerte (Afrika, Ausztrália, Ázsia, Európa, valamint Észak- és Dél Amerika) szerzett benyomások leírása is szerepel.

Semmelweis Kiadó, 2023. 443 oldal

A könyv a Semmelweis Kiadó könyvesboltjában, a Legendus Könyvesboltban, a Semmelweis Egyetem toronyépületének az aulájában (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.) szerezhető be, 5000.- Ft-os áron. A bolt internetes rendelést is fogad és teljesít (info@semmelweiskiado.hu).

További információk a Kiadó honlapján: https://www.semmelweiskiado.hu/termek/1901/szerencse-pech-gondviseles